Pelitutkimuksen vuosikirja on vertaisarvioitu, DOAJ:n listaama avoin suomenkielinen tiedejulkaisu, joka on sijoitettu TSV:n julkaisufoorumissa luokkaan 1. Vuosikirjaa julkaisee Suomen Pelitutkimuksen seura, eikä se kerää kirjoittajilta maksuja.
Pelitutkimus on sekä monitieteinen tutkimusala että nuori akateeminen oppiaine, jonka parissa toimivien tutkijoiden huomion keskiössä on digitaalisten pelien erityisluonne. Vuosikirjassa julkaistaan kuitenkin myös muita kuin digitaalisia pelejä käsitteleviä tekstejä.
Sopivia aiheita ovat esimerkiksi pelit, niiden pelaajat, pelien kehittäminen tai muu peleihin tai leikkiin liittyvä ilmiö. Työ voi olla teoreettista, empiiristä, soveltavaa tai suunnittelututkimusta. Aiemmin vuosikirjassa on julkaistu tekstejä mm. pelijournalismista, simulaatioista, pelihistoriasta, pelaajien kansallisista eroista, verkkoroolipeleistä ja pelaajien ruokakulttuurista.
Vuosikirjassa julkaistaan
- tutkimusartikkeleita
- katsauksia
- esseitä
- arvosteluja
- lektioita (tarvittaessa suomeksi käännettynä)
- muita pelitutkimuksen alaan liittyviä tekstejä
Tutkimusartikkelit käyvät läpi vertaisarvioinnin; muut tekstit arvioi vuosikirjan toimituskunta.
Käsikirjoitusten tulee noudattaa Pelitutkimuksen vuosikirjan ohjeistusta. Tekstit, jotka eivät noudata ohjeistusta, palautetaan korjattaviksi kirjoittajille.
Tekstien käsikirjoituksia voi lähettää vuosikirjan julkaisujärjestelmän kautta. Aikaraja riippuu tekstityypistä:
- Artikkelit: 29.4.
- Katsaukset ja esseet: 31.5.
- Arvostelut: 15.9.
- Lektiot: 31.10.
Jos haluat julkaista jonkin muun tekstin Pelitutkimuksen vuosikirjassa, ole yhteydessä päätoimittajaan.
Parhain terveisin toimituskunnan puolesta,
vuosikirjan päätoimittaja Jonne Arjoranta